Alfalfa - Luzerne
Spruitgroente kan eenvoudig met water worden opgekweekt. De spruiten zijn heerlijk fris van smaak en worden vaak gebruikt als garnering bij vlees of vis en als toevoeging bij salades en op sandwiches. Alfalfa is rijk aan proteïne, carotine en vitaminen C, D, K, E, B12.
Strooi ongeveer een eetlepel met luzerne zaden in de kweekset en laat dit eerst een halve dag inweken in een ruime hoeveelheid lauw water.
Spoel de zaden af met koud water en laat daarna goed uitlekken. Zet de kweekset weg op een donkere en warme plek om zo mooie witte alfalfa te kweken
Zet je de kweekset in het licht dan zullen de alfalfa spruiten groen worden en sneller blad ontwikkelen.
Ververs elke dag of liefst twee keer per dag het water door te spoelen en na ongeveer een week kan je de alfalfa oogsten.
Alfalfa moet voor het consumeren even worden verhit.
Productkenmerken
Meest bekende spruitgroente mild van smaak
Zeer geschikt als garnering
Luzerne ontkiemde spruitgroente kan heel jaar gezaaid worden
Periodes |
Zaaitijd binnen van | januari |
Zaaitijd binnen tot | december |
Oogsttijd van | januari |
Oogsttijd tot | december |
Zaadkenmerken |
Zaden per gram | 500 |